Hoeveel kost een osteopaat?

Tarieven voor een osteopaat verschillen per praktijk. Vergelijk het aanbod en de kosten van te voren voordat u een afspraak maakt. Bij de osteopathie praktijk van Sonja de Deckere hanteren we 2 tarieven en behandeltijden. De kwaliteit van de osteopathie behandeling en persoonlijke aandacht voor uw klacht(en) staan tijdens de behandeling voorop.  

U heeft geen verwijzing nodig! 

Tarieven osteopaat praktijk Sonja de Deckere (per 9 mei 2022)

Het osteopaat tarief voor een behandeling van ongeveer één uur bedraagt €90,-
Het tarief voor een korte* osteopathie behandeling van ongeveer een half uur bedraagt €56,-

*Deze korte behandeling wordt nagenoeg alleen gebruikt voor de vervolgbehandelingen van baby’s: een lange behandeling is voor hen te belastend. De behandelfrequentie ligt dan vaak hoger.

Zelf genezend vermogen vergroten

Het doel van een osteopathische behandeling is het vergroten van het zelf-genezend vermogen:

niet de behandelaar maar uw eigen lijf gaat er voor zorgen dat uw klachten verminderen of verdwijnen. Het begrijpen en ondersteunen van wat er met úw lijf aan de hand is, kost tijd. Wij trekken daarom voor iedere behandeling een heel uur uit. Vervolgens moet er zich een nieuw evenwicht instellen, daarom zitten er vaak enkele weken tussen 2 opeenvolgende behandelingen: een lage frequentie dus.

Osteopaat vergoeding

Gelukkig hebben de meeste mensen een aanvullende verzekering die osteopathie (geheel of gedeeltelijk) vergoedt.

Kijkt u in de polis bij ‘alternatieve zorg’. U ziet gelijk wat er vergoed wordt. De osteopaat vergoeding VGZ wijkt af, daar valt osteopathie onder ‘beweegzorg’.
Wilt u uitgebreider kijken naar de mogelijkheid om kosten te vergoeden via de zorgverzekering? U kunt ook kijken op www.osteopathie.nl 
Het eigen risico is niet van toepassing . Dit is namelijk alleen het geval bij zaken die uit de basisverzekering worden vergoed.
 

D.O.- MRO geregistreerde osteopaat

Voor vergoeding van de behandeling eist uw verzekering dat u zich laat behandelen door een D.O.- MRO geregistreerde osteopaat.

Wij voldoen hier aan. Het betekent  Diploma Osteopathie en Member Registered Osteopath (in Nederland is dat het NRO, een orgaan dat de kwaliteit bewaakt en toeziet op nascholing en praktijkvoering). Daarnaast zijn wij ook lid van het NVO, de beroepsvereniging voor osteopaten.
www.osteopathie.nl
 en www.osteopathie-nro.nl
 

Betalingsvoorwaarden

De factuur dient binnen twee weken op rekening van de praktijk te worden overgemaakt. 

Bij niet tijdig betalen wordt er een herinnering gestuurd. Een incassobureau zal worden ingeschakeld als er hierna nog geen betaling heeft plaatsgevonden. De kosten hiervan zijn voor rekening van de debiteur.

  • tarieven osteopaat
  • osteopathie middelburg